Nah, ini tips untuk bawa si manja ke Sydney! Mudah & praktikal!

Posted by
Share this...
Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter

Bila dah survey tempat-tempat menarik kat Sydney, ibu-bapa harus pastikan yang korang ikuti tips yang kami share ni. Barulah perjalanan ‘smoooottthh’ gitu.

1.Sediakan mental dan fizikal anak-anak. Maksudnya, beberapa hari sebelum fly tu, korang ceritalah kat mereka yang nak pergi Sydney, apa yang best dan nasihatkan mereka supaya sentiasa behave!

2. Makanan dan snek yang cukup. Biasalah, bila banyak berjalan, sudah tentu banyak tenaga yang diperlukan, jadi pastikan makanan dan snek sentiasa ada.

3. Bawa stroller dan baby carrier yang sesuai. Stamina si manja tak sama dengan orang dewasa, jadi pastikan jangan lupa bawa stroller dan baby carrier. Takdelah mereka meragam kepenatan nanti.

4. Jangan lupa bawa bekalan ubat! Ini termasuklah losyen, lip balm, sunblock.. Oh ya, pakaian dan lampin pun biar mencukupi. Al-maklumlah, si manja kan mudah comot!

5. Imigresen di Australia agak strict. So, kami nasihatkan anda asingkan bahan makanan dalam satu bag dan silalah declare sejujurnya. Makanan yang dilarang jangan bawa ya. Boleh semak di sini!

6. Bagi ibu-bapa yang bawa bayi, korang boleh susukan bayi semasa nak berlepas untuk elakkan telinga si manja berdesing. Untuk kanak-kanak pula, boleh bagi mereka kunyah gula-gula ke, minum air ke. Oh.. Jangan lupa juga bawa toys kegemaran mereka supaya taklah mereka boring sangat.

7. Cari hotel atau tempat tinggal yang kids friendly. Keselesaan anak ketika travel adalah amat perlu dititikberatkan. So, carilah hotel yang mampu memberi keselesaan kepada mereka semasa berehat di waktu malam.

8. Oh ya, yang paling penting pilih untuk terbang bersama syarikat penerbangan yang selesa seperti Malaysia Airlines. Bila selesa, penerbangan yang lama pun tak terasa lelah! Malah, Malaysia Airlines juga menawarkan harga yang amat berpatutan dengan servis yang lengkap! Pasti tak menyesal!

Macamana? Mudah kan tips ini. So, apalagi.. Dah boleh start rancang perjalanan bersama keluarga awesome korang. Pasti tak rugi untuk ‘terbang’ ke Sydney bagi meluangkan masa berkualiti dengan keluarga tercinta!

Sumber: ohbulan.com

Share this...
Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *